Workshops

SeniorWeb Alkmaar organiseert met regelmaat workshops in de Rekere.

Voor het seizoen 2018 - 2019 staan de volgende onderwerpen gepland.

Programma Workshops van 2,5 uur:

 • Woensdag 21 november 2018: Zoeken en vinden op internet – 09.30 – 12.00 uur
  Ik zoek informatie en tik op Google een zoekterm in. Ik krijg een hele lijst. Welke zal ik kiezen? Is die betrouwbaar? Het is een advertentie!
  Wordt u hier ook zo onzeker van? In de workshop zoeken en vinden op internet gaan we kijken wat u precies aan informatie wilt hebben en wat u dan het beste kunt intypen in de zoekregel. Vervolgens kijken we wat dat aan resultaten oplevert en hoe u die resultaten kunt beoordelen op zaken als informatiewaarde, betrouwbaarheid en actualiteit.
   
 • dinsdag 5 februari 2019 (LET OP NIEUWE DATUM!): Fotopresentatie in PowerPoint - 13.30 - 16.00 uur
  Wilt u graag diapresentaties maken van bijvoorbeeld uw vakantie of een familie-uitje?
  In deze workshop laten we zien hoe je het Office-programma kunt gebruiken om fotopresentaties te tonen aan je vrienden en familie.
   
 • Donderdag 21 februari 2019: Adresgegevens in Excel - 09.30 - 12.00 uur
  Excel is eigenlijk een rekenprogramma. Maar door de indeling met rijen en kolommen, is het programma ook geschikt voor het maken van lijstjes. Er is dus prima een adressenbestand mee maken. Handig is dat u de personen in zo’n adressenlijst gemakkelijk sorteert op bijvoorbeeld alfabetische volgorde. In deze workshop leert u hoe dit werkt in Excel.
   
 • Maandag 18 maart 2019: Tips en trucs in Word (2) - 13.30 - 16.00 uur
  Als vervolg op de workshop van 16 oktober krijgt u nog meer tips en trucs o.a. voor het toevoegen en opmaken van afbeeldingen in een document en voor het opmaken van de pagina

Voor de workshops geldt een instapniveau van computer basiskennis.

De kosten voor een workshop bedragen € 12,00, inclusief koffie of thee.

Aanmeldingen op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Locatie: De Rekere, Drechterwaard 16, 1824EX, Alkmaar