Inschrijven nieuwsbrief

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

SeniorWeb Alkmaar logo250

Themamiddagen

SeniorWeb Alkmaar organiseert dit seizoen weer regelmatig themamiddagen.


De onderwerpen die voorbij gaan komen zijn:

Smartphones Android - 20 september 2022 - 14.00 - 16.00 uur
In deze themamiddag leggen we u uit wat een Android smartphone is, wat u er allemaal mee kunt, welke merken er zijn, wat de verschillen zijn tussen Android en Apple en nog veel meer. Ook zullen we uitgebreid ingaan op uw vragen.

Smartphones Apple - 1 november 2022 - 14.00 - 16.00 uur
In deze themamiddag leggen we u uit wat een Apple smartphone is, wat u er allemaal mee kunt, welke typen er zijn, wat de verschillen zijn tussen Android en Apple en nog veel meer. Ook zullen we uitgebreid ingaan op uw vragen.

Digitaal nalaten - 9 november 2022 - 10.00 - 12.00 uur
Er worden ontzettend veel persoonlijke gegevens opgeslagen op websites, sociale media en je computer. Hoe zorg je ervoor dat jouw nabestaanden toegang hebben tot deze gegevens na jouw overlijden?
Bijna 70 procent van de senioren geeft aan (nog) niets geregeld te hebben voor hun digitale nalatenschap, zo blijkt uit onderzoek van SeniorWeb onder ruim 900 senioren. 35 procent van hen geeft aan hierover nooit nagedacht te hebben.
Vandaag vertellen we u wat digitaal nalaten inhoudt en waarom dit belangrijk is.

Mappen en bestanden 30 november 2022 - 10.00 - 12.00 uur
Met de themamiddag laten we u zien hoe u orde op uw computer aanbrengt door alle fotos, videos, muziek en bestanden op een goede manier in de bibliotheek kunt opbergen. Als u dit op de juiste manier doet kunt u alles ook weer op een makkelijke manier terug vinden.

Digitale overheid 7 februari 2023 - 10.00 - 12.00 uur
In deze themamiddag, in samenwerking met de bibliotheek, laten we u zien hoe de digitale overheid werkt. Om te kunnen communiceren met de overheid zoals met de belastingdienst, verzekeringen, ziekenhuizen, gemeenten etc. heeft u DigiD nodig. Na afloop van deze middag kunt u zich opgeven voor een cursus 'digitale overheid’ die wordt verzorgd door de bibliotheek.

Digitale boeven de baas: computerveiligheid - 6 maart 2023 - 14.00 - 16.00 uur
In deze themamiddag vertellen wij wat u kunt doen om veilig op het internet te gaan en welke gevaren u zoal bij het gebruik van de computer, smartphone of tablet kunt tegenkomen en hoe u zich hier het beste tegen kunt beveiligen.
 
Wat is de Cloud? 28 maart 2023 - 14.00 - 16.00 uur
Deze themamiddag gaat over de opslag in de Cloud. Ontzettend veel informatie die wij produceren wordt niet meer op onze computer opgeslagen maar vind zijn weg naar de computers van grote bedrijven zoals Google, Facebook, Microsoft en nog veel meer. We vertellen u over de voor- en nadelen hiervan.

Het programma vindt u ook in de agenda van de bibliotheek Kennemerwaard: https://kennemerwaard.op-shop.nl

De kosten voor een themamiddag bedragen € 4,00.

Aanmeldingen en informatie op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De themamiddagen worden gehouden in:

Bibliotheek Kennemerwaard, locatie De Mare, Laan van Straatsburg 2, 1826 BZ Alkmaar.