Cursus Smartphone (beginners)

Bijna elke nieuwe mobiele telefoon die wordt verkocht, is een smartphone. Deze geavanceerde minicomputers hebben nagenoeg dezelfde mogelijkheden als een gewone computer.

SmartphoneMet een smartphone kunt u bijvoorbeeld e-mailen, chatten, filmen, internetten, foto’s versturen, teksten invoeren, Whatsappen, routes plannen (smartphones beschikken ook over GPS) of muziek luisteren. Daarnaast kunt u ook bellen met de toestellen en zijn functies als een rekenmachine en een lijst met contactpersonen, aanwezig.
U kunt met de smartphone dus eigenlijk alles wat u ook op een desktopcomputer kunt doen. Elke smartphone heeft via internet toegang tot een online winkel waar toepassingen voor de telefoon worden aangeboden. Die heten 'apps'. Denk aan een app van bijvoorbeeld Buienradar om te zien waar het regent. Of een app om met uw mobieltje te betalen voor online aankopen. Kortom: smartphones zijn mobiele internetcomputers waarmee u ook kunt bellen.

In vier lessen leren we u bovenstaande mogelijkheden te benutten en laten wij u het gemak zien van het werken met een smartphone. Deze cursus is alleen voor smartphones die werken met het Android besturingssysteem, dus geen Apple iPhone.

Tijdens de cursus wordt veel aandacht besteed aan de praktijk door persoonlijke begeleiding door de medewerkers van SeniorWeb Alkmaar!

U werkt tijdens de cursus op uw eigen smartphone.

Deze cursus is alleen voor smartphones die werken met het Android besturingssysteem, dus geen Apple iPhone. Voor de iPhone kijk dan bij de Basiscursus iPad/iPhone.

Gewenste computerkennis/vaardigheden: enige kennis van computergebruik is handig, maar niet noodzakelijk.

Informatie:

Lessen: De cursus bestaat uit 4 lessen

Cursus 1: dinsdagmiddag 13:45 – 16:00 uur

Cursusdata: 25 september t/m 16 oktober 2018


Cursus 2: maandagmiddag 13:45 – 16:00 uur

Cursusdata: 28 januari t/m 18 februari 2019


Cursus 3: woensdagmiddag 13:45 – 16:00 uur

Cursusdata: 20 maart t/m 10 april 2019


Locatie: De Rekere, Drechterwaard 16, 1824 EX Alkmaar

Kosten: € 54,00 inlusief lesmateriaal

Aanmelden: KLIK HIER