Cursus macOS (beginners plus)

macDe Apple laptops (MacBooks) en de desktop-computers (iMacs) zijn al jarenlang zeer populair onder een groeiende groep gebruikers. Hebt u een Mac en wilt u graag leren werken met deze gebruiksvriendelijke computer? Deze cursus leert u stap voor stap te werken met de Mac. In deze cursus wordt u uitgelegd hoe u uw Mac gebruiken moet.

 

Onderwerpen:

  • De basiselementen van de Mac
  • Aan-en uitzetten, de sluimerstand; klikken en slepen met de muis en het Trackpad; het bureaublad, de Dock, het Dashboard, de Launchpad.
  • De Finder, Werken met mappen; bestanden verplaatsen, kopiëren en verwijderen; bestandsnaam wijzigen; gebruik van de prullenmand en van een USB-stick.
  • Gebruik van Safari, Starten en stoppen van Safari; venster groter of kleiner maken; scrollen in een venster; in- en uitzoomen in een venster; een nieuw venster toevoegen; webpagina's openen; koppelingen op een webpagina openen; heen- en terugbladeren door webpagina's; bladwijzers aanmaken en gebruiken; startpagina instellen; zoeken op het Internet met Safari.
  • E-mailen, Account aanmaken en verwijderen; e-mail versturen, ontvangen en verwijderen; bijlagen openen en opslaan; gebruik van het adresboek.
  • Persoonlijke instellingen wijzigen, Bureau-achtergrond wijzigen; schermbeveiliging; geluid instellen; programma's toevoegen aan en verwijderen van de Dock.

Tijdens de cursus is het de bedoeling dat u op uw eigen MacBook of iMac werkt. Er zal gewerkt worden met het, op het tijdstip van de cursus , nieuwste besturingssysteem; op dit moment is dat High Sierra.

Benodigde vaardigheden: basis computervaardigheden.


Informatie:

Lessen: De cursus bestaat uit 6 lessen

Cursus 1: maandagmiddag 13:45 – 16:00 uur

Cursusdata: 24 september t/m 29 oktober 2018

 

Cursus 2: woensdagmiddag 13:45 – 16:00 uur

Cursusdata: 9 januari t/m 13 januari 2019

 

Locatie: De Rekere, Drechterwaard 16, 1824 EX Alkmaar

Kosten: € 82,00 inclusief lesmateriaal

Aanmelden: KLIK HIER