Algemene informatie

De cursussen
Een cursus bij SeniorWeb Alkmaar bestaat altijd uit een theoretisch en praktisch gedeelte. Er wordt gebruik gemaakt van een beamer om voorbeelden op een groot scherm te laten zien.

Tijdens deze cursus is er altijd veel aandacht voor het praktijkgedeelte. Naast de docent staan er ook altijd extra assistenten klaar. Zij ondersteunen iedere cursist bij de oefeningen waardoor iedereen voldoende aandacht krijgt.

Bij niet alle cursussen behoort lesmateriaal. Indien u voor naslag toch een lesboek wilt aanschaffen, dan zal de mogelijkheid hiervoor op de eerste cursusdag aan de orde komen.

Voor cursisten is de inloop gedurende de looptijd van de cursus gratis. Deelneming aan de cursus geschiedt op eigen risico.

Locatie
Met ingang van cursusjaar 2021-2022 heeft SeniorWeb Alkmaar haar lesruimte ingericht in Bibliotheek Kennemerwaard, locatie De Mare. Daar bent u van harte welkom.

De lesruimtes zijn te bereiken met een lift.

Er is voldoende parkeergelegenheid en er is OV voor de deur.

AlkmaarPas
Bij SeniorWeb Alkmaar kunt u ook gebruik maken van de AlkmaarPas voor het volgen van een computercursus.

Bent u in het bezit van een AlkmaarPas dan kunt u 5% korting verkrijgen op het cursusgeld. Om hiervoor in aanmerking te komen dient u het nummer van de pas te vermelden op het aanmeldingsformulier (achter uw naam).

Aangezien de pas persoonsgebonden is dient uw naam overeen te komen met die op de AlkmaarPas.

Inwoners van Alkmaar met een minimuminkomen krijgen bij de AlkmaarPas een boekje met een tegoed.

De AlkmaarPas 2021 is te koop bij de bibliotheken in Alkmaar en De Rijp, de VVV en een aantal andere verkooppunten. De AlkmaarPas 2021 kost €15,-. De AlkmaarPas is ook online te bestellen via de Alkmaar Marketing Webshop. Je betaalt geen verzendkosten!

Donateurs
SeniorWeb Alkmaar kent donateurs. Zij betalen € 15,00 per jaar per gezin. Donateurs krijgen 5% korting op het lesgeld.

Zodra er een nieuw informatieboekje verschijnt, krijgt u dat automatisch in uw mailbox. Op verzoek wordt dat u ook per post toegezonden.

Ook ontvangt u als donateur ons jaarverslag.

Ook donateur worden? Stuur dan een mail met uw gegevens naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Met uw bijdrage dekken wij een deel van onze uitgaven. Denk b.v. aan apparatuur en leerboeken voor de bibliotheek zodat onze vrijwilligers hun kennis kunnen bijhouden, onderhoud van de hardware, software en website, evenementen, zoals de Open Dag. Wij houden de cursusprijzen zo laag mogelijk zodat zoveel mogelijk senioren hier gebruik van kunnen maken.

Wij werken samen met SeniorWeb Nederland. SeniorWeb Alkmaar is een zelfstandige stichting die werkt zonder subsidies en afhankelijk is van opbrengsten uit cursusgelden en donaties. SeniorWeb Alkmaar draait volledig op de inzet van onze vrijwilligers.