Themamiddagen

SeniorWeb Alkmaar organiseert met regelmaat themamiddagen in het Slimste Huis.

Thermamiddagen worden gegeven op donderdagmiddag van 14 – 16 uur.

Voor het seizoen 2019 - 2020 staan de volgende onderwerpen gepland.

Programma Themamiddagen:

 • 29 augustus 2019 - iPhone / smartphone / Android en hoe te gebruiken
   
 • 5 september 2019 - MacOs
   
 • 19 september - Windows 10 mappen en bestanden [LET OP! Deze themamiddag heeft geen doorgang!]
   
 • 26 september 2019 - Tablet, Android, Smartphone, iPhone
  Wat zijn de mogelijkheden van een smartphone? Op deze themamiddag krijgt u een beeld van de mogelijkheden van een smartphone / iPhone. Ook krijgt u handvatten aangereikt om nog beter gebruik te maken van de smartphone cq. iPhone. Android is het besturingssysteem voor de tablet en de smartphone van o.a. Samsung. Op deze middag leren we u hoe het werkt en wat de mogelijkheden zijn van dit besturingssysteem.
   
 • 3 oktober 2019 - Genealogie
  Denkt u erover om uw stamboom uit te gaan zoeken? Of bent u nog niet zo lang bezig en is het u nog niet helemaal duidelijk hoe u uw onderzoek aan moet pakken? In deze Themamiddag krijgt u hier meer inzicht in. Hoe pak je dit aan? Waar begin je? Waar moet je zoeken? En vooral: Hoe verwerk je dit in de computer? Deze vragen komen o.a. aan bod.
   
 • 24 oktober 2019 - Office Word, Excel, PowerPoint
  Microsoft Office is het kantoorpakket van Microsoft. Dit pakket bestaat uit verschillende onderdelen, zoals Word, Excel en PowerPoint. Bent u nog niet zo bekend met Word, Excel en/of PowerPoint? In deze themamiddag geven we u een beeld van de mogelijkheden van deze programma’s
   
 • 7 november 2019 - Fotoboek maken met Albelli
  U krijgt in deze themamiddag informatie, hoe u een fotoboek kunt maken met het programma van Albelli.
   
 • 28 november 2019 - Digitaal nalaten
  Ons leven wordt steeds digitaler. Ook dat van senioren. Steeds vaker lopen ook zij tegen de vraag aan wat er met al die onlinegegevens moet gebeuren bij overlijden. Van henzelf, of van een naaste. Wie het wel eens heeft meegemaakt, kan beamen hoe pijnlijk het is. Je ziet bijvoorbeeld op Facebook een profiel van iemand die is overleden. Wie gaat er eigenlijk over zo'n pagina als iemand er niet meer is? Of over foto's die iemand heeft opgeslagen in een Google-account? En hoe krijg je toegang tot de laptop of smartphone van een dierbare overledene? Nabestaanden breken vaak hun hoofd over dit soort vragen, wanneer zij toch al een moeilijke tijd doormaken.
   
 • 12 december 2019 - Vervolg Smartphone, Android, iPhone
  Voor de gebruikers van de Android smartphone die de basisvaardigheden enigszins onder de knie hebben en hun handigheid en kennis van de apparaat willen vergroten, organiseren wij deze themamiddag.
  Hierin worden de basisvaardigheden herhaald en uitgebreid met toepassingen zoals internet en e-mail, contacten, agenda, camera, foto’s, e-books, het gebruik van de cloudopslag en het downloaden van apps uit de appstore.
   
 • 9 januari 2020 - Mail
  Tijdens deze middag laten we u zien welke mailprogramma’s er zijn en hoe ze werken. We hebben het over Outlook, Gmail, Hotmail of Livemail of het mailprogramma van uw eigen provider. We laten u zien hoe u een mail met bijlagen verstuurd en hoe u de mails beheerd. Tevens gaan we uitgebreid in op e-mails die iets van u willen, de z.g. phishingmails en spammails. Hoe kunt u deze herkennen en wat kunt u er tegen doen.
  Dit alles heeft ook weer te maken met de beveiliging op uw pc. Dus gaan we het ook hebben over virusscanners en alles wat met veiligheid te maken heeft.
   
 • 23 januari 2020 - Veilig en vertrouwd online
  Werk ik wel veilig op het internet? En is alle informatie die aangeboden wordt wel veilig? Hoe beveilig ik mijn eigen PC. Op deze themamiddag vertellen wij u er meer over
   
 • 20 februari 2020 - Fotoboek maken met Albelli
  U krijgt in deze themamiddag informatie, hoe u een fotoboek kunt maken met het programma van Albelli.
   
 • 5 maart 2020 - Cloud
  We maken nu en in de toekomst steeds meer gebruik van opslag op de computers van o.a. Google, Microsoft en vele anderen. We leren u in deze middag alle ins en outs van deze opslagmogelijkheden.
   
 • 19 maart 2020 - Fotobewerking
  Foto’s worden tegenwoordig meer dan ooit gemaakt met smartphones, tablets en digitale camera’s. op deze themamiddag laten we u zien hoe u uw foto’s kunt bewerken, waardoor deze mooier worden. denk hierbij aan bijvoorbeeld uitsnijden, recht zetten, retoucheren en roteren

De kosten voor een Themamiddag bedragen € 5,00, inclusief koffie of thee.

Aanmeldingen op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Locatie: Het Slimste Huis, Noorderarcade 173, 1823CJ Alkmaar, naast de Media Markt.

NB: Deze indeling dateert van augustus 2019. Er kunnen wijzigingen optreden gedurende het seizoen. Hou daarom de website in de gaten voor het juiste aanbod.